Te vrem educatoare la BioBee

Programe educaţionale proprii

Posturi disponibile:

1. Post educator principal la grădiniță, linia română;

2. Post educator secundar – grădiniță, linia română (program de lucru de la 12.00-18.00)

Cerințe. Educație și abilități:

– Absolvent pedagogia învățământului preșcolar (sunt acceptate și studente în an terminal);

– Cunoașterea limbii române (gramatică, pronunție corectă, literatura pentru copii) pentru postul de educatoare la creșă.

– Cunoașterea și vorbirea limbii engleze reprezintă un avantaj;

– Gândire creativă, atitudine pozitivă, iubire și dăruire pentru copii;

– Vocație pentru profesia de educator;

– Capacitatea de a lucra în echipă;

-Abilități muzicale (capacitatea de a cânta diverse cântece pentru copii)

     Așteptăm CV-ul tău la adesa de e-mail contact[@]biobee[.]ro.

Dacă știi pe cineva interesat, spune-i. Dacă nu, atunci distribuie mesajul pe rețele sociale preferate, poate ai totuși o prietenă căreia i-ar surâde să fie colegă cu noi.

Termen limită pentru trimitere CV-uri 6 aprilie 2016.

*Doar persoanele selectate pentru interviu vor fi contactate.

Mama, o minune. O campanie a grădiniței BioBee

mmCând te pregătești să fii mamă, poate că nimeni nu-ți va spune că una dintre cele mai puternice emoții îți va bate foarte des la ușa sufletului tău: și anume vinovăția.

Această emoție, vinovăția, te va face să te simți copleșită. Întrebări care parcă îți mistuie sufletul trec rând pe rând în mintea ta: „Oare fac lucrurile bine? Cu ce am greșit că nu se adaptează la grădiniță? Din cauza mea plânge? Oare o să rămână traumatizat? De ce mă înfurie copilul? De ce nu mă pot controla?”

Ca mame, alegem de cele mai multe ori să nu vorbim despre această emoție. Dar motivele pentru care ne simțim vinovate sunt multe. Uneori ne simțim vinovate că nu am născut natural, alteori că nu-i dăm mâncare bio sau că nu-l îmbrăcăm doar cu haine bio. Ne simțim vinovate dacă am diversificat alimentația mai repede sau prea târziu. Dacă vedem copilul neascultător, punem pe seama faptului că l-am alăptat prea mult. Sau dacă îl lăsăm să plângă singur, ne simțim vinovate crezând că-l traumatizăm. Doi ani să stai acasă cu el s-ar putea să pară prea mult și ne dorim să ne reluăm activitatea profesională. Găsim soluția, ne angajăm o bonă, dar apoi ne simțim vinovate că nu vedem copilul crescând. Vrem cea mai bună grădiniță pentru copil, dar îndată ce o găsim, ne simțim vinovate atunci când în primele zile plânge.

La grădinița BioBee celebrăm toate mămicile. Pentru că mama este o minune.

Așa că am creat un videoclip în care am întrebat mamele cum se văd ele în rolul de mămică. Și peste 70 de mămici au fost interesate să ne răspundă. Împreună cu compania Nuvofilms, am filmat ceea ce mamele ne-au spus. În tot acest timp, în paralel, am întrebat copiii lor ce cred ei despre mămica loc. Și am filmat, de asemenea, ceea ce au spus copiii. Apoi le-am rugat pe mame să privească răspunsul filmat al propriilor copii.

După ce mamele au vizionat filmulețele, mamele au realizat că copilașii lor văd doar ce este bun și frumos la mămica lor. Nu trebuie să fii o mamă perfectă. Ajunge să exprimi cât îți iubești copilul. Pentru că puiuțul tău te iubește necondiționat. Pentru el și pentru noi, mama este o minune.

Mulțumim mămicilor implicate în acest clip, copilașilor și companiei Nuvofilms.

 

 

 

 

 

Călătorie imaginară în Cosmos- program educațional

Featured

Deoarece joaca este activitatea cea mai importantă din copilărie, le-am propus copiilor la grădinița BioBee să facem o calătărie imaginară în Cosmos.

 

Am dorit să-i familiarizăm pe copii cu obiectele cosmice care populează Universul, cum a luat naștere planeta noastră și din ce este alcatuită. Prin desenele alcătuite copiii au învățat poziționarea planetelor, poziția Soarelui și a Lunii și să învețe distanța și apropierea dintre astre. Metodele educaționale folosite au fost: jocul de construcție, explorare prin joc, lucrurl cu harta, desene tematice, recunoașterea figurilor astrale în preparatele alimentare pregătite special pentru această zi și fișe de lucru.

Iată cum s-a desfășurat acest program:

Împreună cu copiii am pregătit detaliile programului

calatorie1

Apoi, am confecționat biletele, pe care copiii împreună cu părinții le-au achiziționat

bilet

Am construit o rachetă, iar educatoarele au fost îmbrăcate în costum de astronauți:

IMG_3404

Dimineață la sosire, fiecare copil a intrat în rachetă :)

IMG_3406

Deși la noi în grădi, grupele sunt denumite stupuri și fiecare stup are o culoare, acum am redenumit grupele după câte-o planetă:

IMG_3410IMG_3411IMG_3409IMG_3411

Elementul de orginaliate a fost praful de stele, primit de copii.

IMG_3405

Iar meniul a fost cu totul special: Copii au servit la mic dejun din Calea Lactee: cereale de meteoriți

IMG_3419

Iar la prânz: Supă de pui cu steluțe

supa

Piure de cartofi, cu pui la cuptor și salată de varză în formă de planete

IMG_3418

Iar la final, am vizionat împreună un documentar despre Cosmos și am servit fursecuri cu comete și astre.

IMG_3420

Programul s-a încheiat cu bucuria copiilor că au luat parte la această călătorie imaginară. Toată lumea s-a distrat la grădi. Și toate mulțumirile merg câtre educatoarele noastre atât de creative și inventive. Le mulțumim și colegilor Levi și Laszlo care au contribuit enorm de mult la construcția rachetei.

IMG_3407

Povestea lui BioBee

Featured

- Of, nu mai vine dimineața aia! se gândi agitată Biobee, uitându-se prin găurile prea mici ale stupului ca să vadă dacă e noapte sau ziuă. Gândul că dimineața se deschide ușa stupului nu o lăsa să doarmă și zumzăia deranjând celelalte albine.

- Culcă-te și dormi, zise o albinuță către Biobee. Mâine avem o zi grea. Trebuie să culegem nectar.
– Bine. Bine, zise bombănind Biobee.

Continue reading