Program

Program

Programe educaţionale originale specifice doar grădiniţei BioBee

Time4Reading

Dacă vrei să ai copii deștepți, citește-le povești! Programul Time4Reading este o activitate educațională integrată, la care participă activ, săptămânal, și părinții copiilor. Time4Reading dezvoltă capacitatea copiilor de a înțelege și de a transmite intenții, gânduri, semnificații mijlocite de limbajul poveștilor în contexte familiare. Time4Reading este un program creativ și distractiv, iar copiii descoperă cerințele sociale prin poveste.


SmartKids

Inteligența nu este o structură statică, ci un sistem dinamic, care poate continua să se dezvolte pe parcursul întregii vieți. Programul Smartkids dezvoltă gândirea creativă centrată  pe rezolvarea de probleme.  Se desfășoară o dată pe săptămână și este condus de către un educator specializat FIE (Feuerstein Enrichment Instrument).


BioBeeFit

Este un program inovativ de sport pentru copiii de grădiniță. În timpul orelor de sport, se lucrează pe fiecare grupă musculară pentru o dezvoltare armonioasă a copilului. Copiii se vor amuza făcând mișcare, deoarece se folosesc o serie de elemente (mingi, bastoane de burete etc.), iar sportul devine o distracţie. Programul se desfășoară de două ori pe săptămână.


Cutia Fermecată

Cutia Fermecată este un program pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale copilului. Aceste abilități au un rol foarte important pentru a avea performanțe școlare, dar și pentru a se putea integra în societate și a reuși în viață. Copilul învață să-și exprime emoțiile, să asculte și să urmeze instrucțiuni simple, să colaboreze cu colegii și să-și împartă cu aceștia jucăriile, să-și controleze impulsurile. În urma programului crește stima de sine și încrederea în reușită.


Green BioBee

Un obiectiv foarte important pentru grădinița BioBee este acela de a insufla dragoste și respect pentru natură în rândul copiilor noștri. De aceea, activitățile cu caracter ecologic sunt frecvente.

Grădiniţa BioBee a câștigat proiectul ”Grădina senzorială a micilor ecologişti” din cadrul programului Grădina Verde de la Grădi, proiect finanțat de către Fundația Comunitară Cluj din Fondul Terapia-Ranbaxy.

Grădinița BioBee este parte din programul internațional Green Apple Day. Iar ”Aleea zânelor și licuricilor” este o activitate de conștientizare a grijii față de plante.


Care este programul zilnic al copiilor?

Programul zilnic se desfășoară astfel:

8.00 – 8.30      Dansul Albinuțelor (Sosirea copiilor la grădiniță)

8.30 – 9.00      Micul dejun al Regilor

9.00 – 9.15      Pregătire pentru activități

9.15 – 9.30      Activități specifice

9.30  – 10.30      Activități integrate pe în domenii experiențiale

10.30 – 11.00      Activități la alegerea copiilor pe centre de interes

11.00 – 11.15      Gustul Vitaminelor (Gustarea fruct sau legume crude)

11.15 – 11.45      Activități distractive și recreative în aer

11.45 – 12.15      Jocuri colective

12.15 – 12.30      Igiena personală

12.30 – 13.00      Masa de prânz

13.00 – 13.30      Pregătirea pentru somn

13.30 – 15.30      Somnul copiilor

15.30 – 16.00      Deșteptarea!

16.00 – 16.15      Ceva bun, ceva dulce (Gustarea de după masă)

16.15 – 17.00      Activități opționale pe ateliere

17.00 – 18.00      Activități în aer liber, pregătirea copiilor pentru plecarea acasă

Care sunt clasele opționale oferite de grădinița BioBee?

Grădinița BioBee oferă o gamă variată de  opționale extracurriculare. Toate aceste opționale se desfășoară după masă între orele 16.00 și 18.00, după cum urmează:


Eco-friendly Fine Arts

ECOART este o îmbinare între două domenii: ecologia şi arta. Grădinița BioBee a creat un program special pentru copiii de vârstă preșcolară ca să înțeleagă legătură stânsă cu mediul ambiant și specificul naturii umane, creativitatea. Copilul este îndrumat să recicleze tot felul de materiale pe care altădată le arunca (ziare, flacoane, capace, cutii, etichete, materiale textile, CD-uri), să adune din natură (seminţe, frunze, plante presate, coji, fructe uscate, rumeguş, cânepă, lână, pietricele) şi să-şi confecţioneze propriile materiale de lucru (ex. plastelina ecologică, lut din ziare, culori din plante).


Music Class (Abecedarul muzical)

Toți copiii au înclinaţie naturală către muzică. Vârsta preşcolară este considerată de psihologi ca fiind mai importantă pentru dezvoltarea auzului muzical. Cântecele învăţate la grădiniţa BioBee aduc copiilor bucurie, destindere, emoţii plăcute. Educarea prin muzică ajută la o dezvoltare armonioasă a copiilor. Copiii devin mai creativi, perseverenţi, inteligenţi, veseli și își exprimă emoțiile cu ușurință.


Deutsch Klasse

Activitatea de limbă germană propune teme atractive, pragmatice şi de interes într-o manieră amuzantă. Împreună cu personajele din poveştile preferate, cu jucăriile favorite, copiii vor învăţa limba germană cu o mai mare uşurinţă şi cu mai mult haz.


Dance Class/Balet clasic 

Dansul este o modalitate frumoasă de a face efort fizic, de a stimula imaginaţia copilului şi de a-l ajuta să aibă o viaţă socială cât mai activă. Beneficiile dansului există atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţi. Primele talente ale copilului le identificăm, ca părinţi, încă din perioada de bebeluş şi îşi mişcă amuzant funduleţul în scutec.

Activitatea de dans va consta în învăţarea mai multor stiluri de dans: dansuri tradiţionale, street dance, hip-hop și zumba pentru copii.


Swimming Class (curs inițiere înot)

Cursul de inițiere în înot se desfăşoară în parteneriat cu World Class Cluj. Grădinița transportă copiii la bazin cu microbuzul, iar copiii sunt însoțiți și de educatoare. Orele de înot se încheie în jurul orei 18.00.


Learn with music

Programul ”Learn with music” este un program special adus din Statele Unite ale Americii care oferă, pentru prima dată în România, şansa unui curs de limba engleză prin muzică, joc şi mişcare pentru copii. Conţine diverse activităţi, fiecare specific fiind conceput pentru a încuraja un tip diferit de învăţare: cântece, instrumente special concepute pentru vârstele copiilor, explorarea instrumentelor muzicale, mişcare, jocuri vocale, audiţii muzicale, explorarea diverselor genuri muzicale, compozitori.

Instrumentele muzicale folosite in timpul claselor sunt alese cu mare grijă si sunt selectate special pentru vârsta copiilor. Printre acestea, regăsim: clopoţei, tobe, triunghi de rezonanţă, clopot de lemn de  rezonanţă, beţe de ritmică, bandă elastică pentru ritmică, mingi, eşarfe colorate, tobe etc.

Care sunt limbile de predare la Grădinița BioBee?

Română și respectiv limba maghiară. Iar limba secundară care se vorbeste la grupă este limba engleză. Activitățile de însușire a limbii engleze sunt zilnice și sunt coordonate de educatorul principal al grupei.

Vezi detalii despre admitere și taxe sau contactează-ne pentru detalii și înscriere!