Grădinița BioBee

De la ce vârstă se poate înscrie copilul la grădiniță?

La Grădinița BioBee se poate înscrie orice copil care a împlinit vârsta de 2 ani.

Câți copii sunt într-o grupă?

Numărul copiilor într-o grupă este între 15-18. La grupă sunt 2 educatoare. Am preluat din sistemul finlandez idea de educator principal, ceea ce înseamnă că la fiecare grupă, educatorul principal rămâne cu copilașii până la terminarea grădiniței.

Ce trebuie să știu despre curricula educațională?

Curriculumul Educațional la Grădinița BioBee are la bază conceptul de dezvoltare globală a copilului. În Grădinița BioBee punem accent pe explorarea cunoștintelor, nu doar pe conținutul lor. Sistemul educațional pe care îl aplicăm are la bază educația formală tradițională elaborată de Ministerul Educației, însoțită cu succes de educația informală.

 

Care sunt principiile educaționale la Grădinița BioBee?​

DSP_9077

1. Extensia experienței de învățare

Angrenăm copiii, prin experiențe de învățare, în cât mai multe domenii experiențiale. Acest lucru se remarcă prin diversitatea activităților extracurriculare.

2. Echilibru în învățare

Abordăm învățarea din perspectiva jocului și ne folosim de reguli într-o manieră plăcută, fară să stresăm copiii

3. Copiii sunt diferiți

Suntem atenți la caracteristicile individuale și personalizăm jocurile și activitățile alese de copii.

 

Program grădiniță

8.00 – 8.30– sosirea copiilor la grădiniță
8.30 – 9.00– rutine, micul dejun
9.00 – 9.15 – întâlnirea de dimineață
9.15 – 9.30 – time4reading
9.30 – 10.30– activități integrate pe domenii experiențiale
10.30 – 11.00– activități la alegerea copiilor pe centre de interes
11.00 – 11.15– vitamine naturale ( gustare fructe sau legume)
11.15 – 11.45– activități distractive și recreative în curtea grădiniței 
11.45 – 12.15– jocuri colective
12.15 – 12.30– rutine
12.30 – 13.00– masa de prânz
13.00 – 13.30– rutine (igiena personală, pregătirea pentru somn)
13.30 – 15.30– somnul copiilor
15.30 – 16.00– rutine 
16.00 – 16.15– servirea gustării
16.15 – 17.00– activități educaționale de consolidare/cluburi de activități
17.00 – 18.00– activități în aer liber, pregătirea copiilor pentru plecarea acasă

î

Paul Sandor Photography

Ce învață copilul la grădiniță?

Toate activitățile desfășurate în grădiniță la care participă copilul tău, îl ajută să se dezvolte din punct de vedere cognitiv, să-și dezvolte vorbirea, abilitățile socio-emoționale și motorii.


Programa instructiv-educativă în învățământul preșcolar este elaborată în așa fel încât să stimuleze dezvoltarea cognitivă a copilului. La această vârstă, el își dezvoltă abilități cognitive precum: scrisul, cititul, calculele simple. Pe lângă acestea, grădinița dezvoltă și alte deprinderi importante în procesul intelectual: rezolvarea de probleme prin găsirea unor soluții creative, stimularea dezvoltării limbajului prin descrierea unor obiecte, sentimente, situații, etc., stimularea curiozității pentru explorarea mediului înconjurător. Tot grădinița îl ajută să-și dezvolte gândirea. El înțelege noțiunile spațiale (sus – jos, înăuntru – afară, etc.), conceptul de mult – puțin, plin – gol, numerele, formele obiectelor, culorile. Învață să scrie și să recunoască primele litere.

Copilul tău merge la grădiniță și încă nu vorbește foarte mult. La sfârșitul anilor de grădiniță el va trebui să dobândească achiziții importante de limbaj. Va învăța poezioare scurte, să-și rostească numele complet, adresa unde locuiește, numele colegilor, să formeze propoziții și mai apoi fraze, să spună cu cuvintele lui o povestioară reprezentată prin imagini.


Dezvoltarea abilităților socio-emoționale are un rol foarte important pentru a avea performanțe școlare, dar și pentru a se putea integra în societate și a reuși în viață. Dezvoltarea socio-emoțională stă la baza dezvoltării competențelor sociale și cognitive. Este important pentru copilul tău să-și exprime emoțiile, să învețe să asculte și să urmeze instrucțiuni simple, să colaboreze cu colegii și să-și împartă cu aceștia jucăriile, să-și controleze impulsurile. La fel de important pentru el este să-și dezvolte stima de sine, să aibă încredere în propriile forțe. Tot în grădiniță copilul își dezvoltă abilitățile sociale, prin interacțiunea cu ceilalți copii și sub îndrumarea atentă a educatoarei, își însușește bunele maniere precum și reguli de comportare civilizată.


În cadrul activităților de sport, de abilități practice, copilul își dezvoltă abilitățile motrice și se menține în formă. Aici el învață să alerge, să meargă în linie dreaptă, să arunce mingea, să sară, să stea într-un picior, dar și să țină corect creionul în mânuță, să decupeze, să se îmbrace/dezbrace, să-și încheie nasturii sau fermoarul.

Grădinița este locul unde copilul tău se dezvoltă și se formează pentru a se putea adapta și integra cu ușurință în școală. Aici el își formează principii și valori după care se va ghida în viață.