Spațiu de joacă și parcare
Spațiu de joacă și parcare
Spațiu de joacă
Joaca în aer liber impune copiilor o mulțime de cerințe: trebuie să-și împartă rolurile, să ofere și să primească ajutor, să rezolve probleme în grup.
În spațiul de joacă copiii încep să se ajute reciproc, pentru a rezolva o oarecare problemă: să construiască ceva din nisip, să repare o jucarie sau să se pună în diverse roluri.
De aceea este important să învețe să-și manifeste intuiția, istețimea și gândurile. Cu cât știu mai bine să vorbească, să își exprime gândurile, cu atât mai ușor se pot apropia de alți copii.
Grădinița BioBee dispune de un spațiu de joacă generos de 2581 mp2, în care copiii se bucură zi de zi de aerul curat și tot ce le oferă natura.
Activitatea fizică stimulează conexiunile la nivelul creierului. Este esențial pentru toți copiii să experimenteze și să lucreze în aer liber cât mai mult posibil. Mediul exterior oferă oportunitatea de a te mișca în voie, de a fi activ, zgomotos și murdar, de a-ți folosi toate simțurile și întregul corp.
Mişcarea, activitatea fizică şi soarele ajută organismul aflat în creştere să se dezvolte armonios. Joaca în aer liber are şi o componentă psihologică. S-a dovedit prin teste de specialitate faptul că un contact prelungit cu natura îmbunătăţeşte simţitor capacitatea de concentrare a copiilor ce suferă de afecţiuni comportamentale care se manifestă prin deficit de atenţie, hiperactivitate, impulsivitate (sindromul ADHD). În plus, activitatea fizică reduce stresul şi are efecte benefice atât asupra corpului, cât şi a creierului, îmbunătăţind starea sufletească a copilului.
Totodată, joaca în parc sau pur şi simplu petrecerea timpului într-un mediu natural dezvoltă creativitatea, spiritul de observaţie, precum şi abilitatea de a relaţiona cu cei de aceeaşi vârstă. Sunt momente propice ca părinții să sesizeze şi să oprească din timp orice semn al vreunui comportament extrem al micuţului: violenţă fizică, verbală, accese de furie.
Parcare
Grădinița BioBee pune la dispoziție parcare proprie, în curtea grădiniței, fără să pună în pericol siguranța pietonală.